Kinect gets 0 FPS all purple calibration screen

Homepage Forums How-to and troubleshooting Kinect gets 0 FPS all purple calibration screen

Viewing 17 posts - 1 through 17 (of 17 total)
  • Author
    Posts
  • #4236
    TheAnonymousThomasTheAnonymousThomas
    Participant

    No matter what I do with this sensor I get no readings, the green light is on, but I’ve tried skeleton, color, and IR to no avail. I’m lost on what to do now.

    Attachments:
    You must be logged in to view attached files.
    #4287
    n/a n/aNebularus
    Participant

    Mine is having the exact same issue right now, just started today. D:

    #4288
    kalenjohnsonkalenjohnson
    Participant

    Have you guys tried testing with the Kinect SDK?

    #4289
    TheAnonymousThomasTheAnonymousThomas
    Participant

    I’ve tried Color, Infrared, and Skeleton, all of them fail to show any picture change, as I stated in my OP.

    #4294
    n/a n/aNebularus
    Participant

    I fixed mine by switching the Kinect onto a different USB controller, away from the Rift and its sensors. Seems like a bandwidth issue which causes issues with the Kinect due to disconnecting from the SDK.

    #4366
    AliquemAliquem
    Participant

    I was getting a solid 30fps last night, login today suddenly I get 0 FPS no matter what I do.
    I’m assuming there is no fix for this inconsistency yet?
    I also tried separating all my devices on different ports, ect. I turned of the automatic power save mode on the usb hubs.
    Still saying 0 for no reason that is apparent.

    #4367
    Bla BlablaGreg Driver
    Keymaster

    can you please send me logs as described here?

    #4369
    AliquemAliquem
    Participant

    Here you go…

    Attachments:
    You must be logged in to view attached files.
    #4373
    AliquemAliquem
    Participant

    Then for whatever reason it kills my sound as well.
    I get random solid 30fps, then the sound dies.
    Then I reset the PC and I am back at square one with 0fps.
    Autostart never works, and it seems like the kinect only wants to work when it feels like working. Nothing is consistent.

    • This reply was modified 2 years, 8 months ago by AliquemAliquem.
    #4376
    Bla BlablaGreg Driver
    Keymaster

    so there is some error but I need to add extra logs to trace.
    i will send you a build that I will ask you to install and try.
    sorry it works this way but there is so many configurations that sometimes it is not easy to track problem.

    Greg

    #4377
    AliquemAliquem
    Participant

    Okay, how will I be able to access it?

    #4378
    Bla BlablaGreg Driver
    Keymaster

    i will send here in this topic once i release 4.0 in day or two.

    #4427
    AliquemAliquem
    Participant

    Anyword? The frequency of this increased, now Steam VR kicks me out of games back into the Oculus menu.
    FPS are 29 with kinect and the SECOND I touch the oculus headset it dies to Zero. Then I will randomly loose my sound and need to restart my PC.

    #4428
    n/a n/aNebularus
    Participant

    I just figured something else out:

      Make sure your Kinect has its own mains supply and is not plugged into a strip adapter or anything like that! It will not get enough power!

    Mine consistently works 100% of the time now it has its own direct mains supply and is on its own USB controller.

    #4433
    AliquemAliquem
    Participant

    I have tried that as well.
    It keeps spazzing out and killing my audio when I use the software and its killing my streams.
    What is also fun is that by the time it stays at a solid 29 FPS I need to restart my computer anyway because all my audio devices die, then I need to start the fight all over again.

    • This reply was modified 2 years, 8 months ago by AliquemAliquem.
    #4692
    TheAnonymousThomasTheAnonymousThomas
    Participant

    Sorry for the long delay on response, work has had me ultra busy.
    I have attached said files.

    I have, since last posting, reinstalled the all the Kinect drivers and the Driver4VR drivers. I also have my rift equipment on a dedicated 3.0 hub

    Attachments:
    You must be logged in to view attached files.
    #4712
    Bla BlablaGreg Driver
    Keymaster

    @TheAnonymousThomas
    if SDK demos fail to show image there is something from with etierh your system or device.

    however in logs I can see last attempt was successful. so perhaps it got fixed somehow 🙂 can you try again any of sdk examples and if still don’t work then first I would check other PC. if that helps perhaps something wrong with pc. then eventually another kinect.

Viewing 17 posts - 1 through 17 (of 17 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.